Обещаната нова детска площадка до хотел „Централ“ вече е там

ТЯ БЕ ИЗГРАДЕНА СЪВМЕСТНО ОТ ОБЩИНА РАЗГРАД, СДРУЖЕНИЕ „ЛУДОГОРИЕ“ И ФОНДАЦИЯ „ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗГРАД“


Приключиха дейностите по обновяването на детската площадка до хотел „Централ“ в Разград. За обновяването на мястото за игра чрез цялостна подмяна на съоръженията и настилката бе осигурено съвместно финансиране от Община Разград, Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и Сдружение „Лудогорие“. По този начин местната власт, неправителственият сектор и бизнесът обединиха усилия в името на децата на Разград.
Сдружение „Лудогорие“ и „Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ закупиха и монтираха съоръжения, които могат да се използват от деца с увреждания, както и ударопоглъщаща настилка. Дарението от Обществения дарителски фонд за Разград е на стойност 22 060,56 лв., а от сдружение „Лудогорие“ – 8 474,52 лв.
Осигурените от Сдружение „Лудогорие“ и Обществен дарителски фонд за Разград люлка и въртележка са първите в Разград съоръжения за деца със специални потребности. Бяха поставени на това място, тъй като площадката се намира в близост до паркинг, където родителите могат да спрат автомобилите си и да придвижат инвалидни колички до двете игрови съоръжения.

С 13 290 лева от бюджета на Община Разград бяха закупени и монтирани още 3 люлки, едната от които – люлка-везна, детска къщичка и комбинирано съоръжение. На площадката са поставени и 4 кошчета и 10 пейки.
Още с монтирането на последните пет съоръжения вчера малчуганите, които се разхождаха в района с родителите си, изпробваха новите люлки и пързалки.
Предвидено е и официално откриване на реновираната площадка в началото на новата учебна година. На него ще бъдат поканени всички, които имат принос в обновяването на площадката, както и децата на Разград, които ще я използват за своите игри.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.