Обвиненият за убийството на таксиметровия шофьор влиза в съда

22-годишният Сали Пембеев. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград за грабежа, придружен с убийството на 63-годишния таксиметров шофьор Красимир Иванов, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

От там припомнят още, че тежкото криминално престъпление бе извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград – село Дянково. Около 20,49 часа подсъдимият Сали наел таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Касимир Иванов. Подсъдимият се завърнал от Германия на 22 февруари, където работел. Изкараните в чужбина пари били изиграни на ротативки. За да си набави средства, решил да извърши грабеж на таксиметровия шофьор.

В автомобила по пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязал сънната артерия на жертвата. След това успявал да извлачи тялото в гориста местност, близо до автомобила. От сенника на таксито взел оборота от 20 лева и мобилния телефон на шофьора.

На местопроизшествието спряла кола, управлявана от жена. Тя решила, че е станал пътен инцидент. Предложила на Сали да го закара в Разград, тъй като помислила, че той е шофьорът на таксиметровия автомобил. Така подсъдимият пристигнал в Разград, където бил засечен от камера в центъра на града в 21,38 часа.

Отнетите от убития таксиметров шофьор 20 лева Сали проиграл в казино, после отишъл в приятелката си. В нейния дом разследващите намерили кървавите му чорапи. Шубата, с която бил облечен в нощта на убийството, с мобилния телефон в нея се опитал да изгори. Около 17 часа на 28 февруари полицията го установила и задържала.

Предстои делото срещу 22-годишния Сали Пембеев да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд. Ако той бъде признат за виновен за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.