Няма нарушения на противоепидемичните мерки – за седмица общински служители участвали в 91 проверки по магазини и хотели

91 търговски обекта в Разград са проверени от 2 до 8 декември при съвместни инспекции на служители на Община Разград и ОД на МВР-Разград. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

В изпълнение на разпореждане на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в всеки ден съвместните екипи извършват проверки в търговски обекти в града относно спазване на противоепидемичните мерки, предвидени в заповедите на министъра на здравеопазването.

В проверките участват експерти от отделите „Опазване на обществения ред“ и „Икономически дейности“ в Община Разград. Проверките на полицейските и общинските служители продължават между 2 и 3 часа. Констатациите в периода 2-8 декември са, че противоепидемичните мерки се спазват, не са установени нарушения нито сред собствениците и работещите в търговските обекти относно режима на работа на обектите, нито сред клиентите относно социалната дистанция и носенето на предпазни маски. Проверявани са: магазини за хранителни стоки, аптеки, магазини за дрехи и промишлени стоки, заведения за обществено хранене, игрални зали, павилиони за цветя, магазини от типа „за 1 лев“, хотели и други.

В правомощията на проверяващите служители влиза издаване на предписания, на актове за установени нарушения и впоследствие на наказателни постановления.

Проверките по време на извънредната епидемична обстановка продължават, информация за резултатите от тях се предоставя на Областния кризисен щаб.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.