Номинациите за почетни граждани на Разград – Ангел Петричев и Тодор Тодоров

На съвместно заседание на три постоянни комисии общинските съветници одобриха две номинации за званието „Почетен гражданин на Разград“, които ще бъдат обсъдени и гласувани на сесия на Общинския съвет в навечерието на 28 януари – Деня на Разград. Това са Ангел Петричев и Тодор Тодоров, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

В срока за внасяне на предложенията номинациите от Инициативни комитети бяха общо 5. Правилникът, който Общинският съвет промени през ноември 2021 г., предвижда на сесия да се обсъждат до две предложения. Те се внасят на сесия от кмета на Община Разград, но след решение на съвместно заседание на ресорните постоянните комисии, в които развиват дейност номинираните, като право на глас имат и председателите на групите съветници.

Заседанието днес бе на комисиите по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности, по образование и наука и за младежта, спорта и туризма заедно с петима от председателите на групи. От 19-те общински съветници в тези комисии присъстваха 16. Пред тях предложенията представи заместник-кметът Добрин Добрев. Предложенията бяха за: художника и директор на ХГ “Проф. Илия Петров“ Тодор Тодоров; дългогодишния преподавател по пиано Галина Героева; изпълнителния директор на ПФ К“Лудогорец 1945“ Ангел Петричев; преподавателя в СУ “Св. Климент Охридски“ проф.д.п.н. Нели Иванова и създателя на Етнографския комплекс в Топчии Ганчо Йорданов Ганев.

По предложение на председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев гласуването се проведе тайно с интегрална бюлетина, в която всеки от съветниците имаше право да избере по две от петте предложения. Резултатът бе, че Ангел Петричев е с 15 гласа, Тодор Тодоров – с 10, Галина Героева – с 5, проф. д.п. науки Нели Иванова и Ганчо Йорданов Ганев – с по 1 глас. Което означава, че на сесията на Общинския съвет ще бъдат внесени две предложения за „Почетен гражданин на Разград“ – за Ангел Петричев и за Тодор Тодоров.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Номинациите за почетни граждани на Разград – Ангел Петричев и Тодор Тодоров”

  1. А няма ли значение подкрепата на обществеността за избора на почетни граждани на Разград?! Нали това е важно – каква е подкрепата на обществеността?! Защо подкрепата на хора, които са номинирани и са получили 619 подписа от учители и директори на училища, от извънучилищни структури, не е взета под внимание?!
    Обективен ли е този избор, осъществен днес от посочените комисии и общински съветници?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.