Нови легла, масички и шкафчета за пациентите на болницата в Кубрат

Многопрофилната болница за активно лечение в град Кубрат получи поредното оборудване от най-ново поколение – купено от Община Кубрат – нови шест електрически легла, като с това общият броят на вече предоставените механични и електрически легла е 17.

Освен леглата, към тях бяха предоставени и 17 масички за хранене и шкафчета за пациентите. Новото оборудване е осигурено след решение на местния парламент, което вече осигури пулсоксиметър за измерване кислородното насищане на кръвта и сърдечната честота, както и преносими бутилки с кислород.

Вече беше осигурени и швейцарски електрокардиограф, който разполага с 8-инчов цветен LCD дисплей, а устройството може да записва изключително точни данни на пациенти до 350 ЕКГ записа.

Освен новите легла, които се управляват дистанционно, болницата получи и нова волуметрична инфузионна помпа, която се оказва също ценна придобивка за лечебното заведение в общинския център. Тя е от последно поколение и може да се използва за продължителна инфузия на медикаменти, анестетици, агенти за онкоболни, глюкоза и много други.

Болницата в Кубрат ще получи още пациентен монитор, портативна аспирационна помпа, компютърна техника и друго медицинско оборудване. Към днешна дата болницата функционира нормално, като вече работи и неврологичното отделение.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.