Нови дървета в парка

Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев извърши оглед на района в парка около механа „Лятно кино“, където продължава подготовката на обновяване на растителността, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Дейностите се извършват по инициатива на собственика на заведението Йордан Тачев и с финансово обезпечаване от негова страна, след консултация с общинския отдел „Опазване на околната среда“ и “Паркстрой“.

В участъка около детската площадка до заведението бе положена и подравнена хумусна почва, която ще бъде основата на тревната смеска. Предстои изграждане на поливна система и засяване на райграс, както и засаждане на 19 фиданки на мястото на 15-те премахнати сухи дървета, които създаваха предпоставки за инциденти с минувачите и играещите на детската площадка. Компенсаторно залесяване с още 56 дървета ще бъде извършено и в други райони на парка. Около детската площадка ще бъдат засадени по-нискостеблени видове: пет кълбовидни акации, седем червени кестени и седем червен дъба.

Междувременно “Паркстрой“ продължава работа и в друг участък от парка – разчистване в подножието на Пантеона на растителност, обхванала голяма част от пътеките към монумента. Община Разград предвижда и там обновяване на растителността, както и възстановяване на осветлението.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.