Новият народен представител арх. Мартин Обрешков: „Ще положа усилия за връщането на младите и да има пътища в Лудогорието“

Архитект Мартин Обрешков от Кубрат влиза в 44-то Народно събрание в групата „БСП за България“ на мястото на новоизбрания кмет на Разград Денчо Бояджиев.

„Той се присъедини към нас през 2017 година и ето, че само две години след това стига до парламента“, каза при представянето му днес пред журналисти общинският лидер на БСП в Разград Добрин Добрев.

„А тогава аз му казах, че не рядко вторият в листа става първи, а арх. Обрешков ме погледна въпросително. Отговорът на въпроса си той получи в неделя, на втория тур на изборите“, внесе настроение кметът Д. Бояджиев. Според него новият депутат поне в началото ще заеме мястото му, включително в комисиите, в които той е работил. Но му пожела да има достатъчно време да се докаже и натрупа опит, което няма къде другаде са се случи.

Арх. Мартин Обрешков  е завършил висшето си образование през 2005 година, семеен, с едно дете. Работил е в областта на строителството и проектирането, има опит и в регионалното планиране. Ръководи собствено архитектурно бюро.

„Ще опитам да продължа добрата работа на Денчо Бояджиев, надявам се в края на мандата да бъда разпознаваем от хората не само в Разградско и страната“, каза арх. Обрешков. „С риск да звучи клиширано, но ще работя областта да става по-добра за живеене и това да мотивира младите хора да остава тук, а заминалите да се връщат. И още – да има пътища до Лудогорието и в Лудогорието. Поставям връщането на младите на първо място, защото без тях и пътищата стават някак не толкова важни“, защити приоритетите си новият народен представител.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.