Нова акция на пътя: Ще следят за нарушения от мотористи

“Пътна полиция” стартира нова акция днес , тя ще продължи до сряда – 14 април. Със затоплянето на времето този път вниманието ще бъде насочено към мотористите. Полицаите ще следят регистрацията на моторите и скоростта, с която се движат.

Заради табела, която не е поставена на определеното място, мотористът може да се лиши от правото си да управлява МПС за 6 месеца. Паричната глоба е 300 лева, обясниха от “Пътна полиция”.

Онези, които си позволят да управляват МПС с регистрационна табела на друго превозно средство, или нерегистрирано по надлежния ред МПС, е предвидено до 1 година лишаване от свобода.

От утре на много места в страната се открива мотосезон 2021, напомнят от ОД на МВР в Разград. Началото на сезона се характеризира с повишен риск от възникване на произшествия с мотоциклетистите, а факторите за това са много – неблагоприятни пътни условия като ниска температура на настилката, наличие на пясък на много места, усойни участъци в дефилетата, включително и това, че през зимата останалите водачи са отвикнали от присъствието на мотористи на пътя, често не ги забелязват и отнемат предимството им. От началото на годината в страната са загинали двама мотористи. През 2020 г. на територията на ОД на МВР-Разград са възникнали 7 тежки ПТП с 9 ранени, а през първите три месеца на тази година – едно тежко произшествие с един ранен моторист.

От ВР съобщихаи  за случай на моторист, засечен с 229 км/ч на АМ “Тракия”.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.