Никола Николов излиза от активната политика, ще подкрепя полезни за общността в Разград проекти

„След 33 години се сбогувам с активната политика“, обяви пред журналисти днес Никола Николов.

Решение за това той бил взел отдавна, а на риторичния въпрос: „Защо сега?“ отговори така: „Защото бях обещал на моите съмишленици, че Разград ще има отново свой народен представител от „Демократична България“ – партията, на която аз симпатизирам“. Според Николов те в последните години са натрупали нужния опит и самочувствие и на практика са стигнали да мандат в следващото Народно събрание без негово участие. Самият той беше народен представител на десните от Разградско в 38-то и 39-то Народно събрание.

Николов заяви, че остава ревностен привърженик на дясното в България, но вече без политически емоции ще продължи да подкрепя важни и полезни за общността проекти, както и че ще помага за разрешаване на конкретни проблеми извън правомощията на държавата. Една от целите на Николов от тук насетне ще е да съдейства за реализацията на идеи, които да защитят самочувствието на общността.

Той припомни и някои подкрепяни от него досега назад във времето проекти: „Пътуващи писатели“ и издадените 12 книги от поредицата „Родно Лудогорие“. Те ще продължат, но Николов сега разговарял с изследователи за по-детайлно и с научна стойност проучване на съвременната история на Разград.

А сред най-близките му планове е създаване на място за срещи, кореспондиращо си пряко с духа на Разград. То най-вероятно ще бъде в някогашната барутна фабрика на територията на бившия военен завод.

Николов ще вложи усилия като бизнесмен с позиции в енергетиката да насърчи местните власти и бизнес да погледнат на възобновяемата енергия като много голяма перспектива. Според него Разград има потенциал за това, а има и добрия пример на Кирил Домусчиев и „Биовет“ с изграждането на една от най-големите фотоволтаични централи у нас.

На финала Николов благодари както на съмишлениците си, така и на медиите за ползотворната съвместна работа в последните 33 години.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.