Незаконни боеприпаси и пистолет откриха при днешната специализирана полицейска операция

Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при специализираната полицейска операция, която се проведе днес в Лудогорието, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване на два адреса – апартамент в Разград и  къща в село Тръстика, обитавани от 75-годишен мъж. В една от стаите са открити и иззети газ-сигнален пистолет „Гризли лайт“ – 9мм, преправен с възможност за изхвърляне на твърдо тяло при изстрел, 32 бойни патрона 9х19, 30 бойни патрона 7х62 за карабина и 1 патрон – калибър 5,6 за револвер. Предстои извършването на експертизи. Образувано е досъдебно производство.

По сигнали за извършени кражби на територията на РУ – Кубрат са установени извършителите. От частен дом в село Бисерци, собственост на 41-годишен мъж, изчезнали газова бутилка с котлон, монофазен електрически удължител с дължина 20 метра, електрически котлон и др. Извършител на деянието е криминално проявен и осъждан 33-годишен мъж, който е задържан.

Моторен трион за 1500 лв. изчезнал от къща в село Беловец, собственост на 66-годишен мъж. Извършител на кражбата е 24-годишен криминално проявен и осъждан мъж от селото.

Кражба на алкохол от магазин за хранителни продукти е разкрита на територията на РУ – Исперих. Неи автор е 36-годишен мъж от село Подайва.

Водач без шофьорска книжка и с поставени на автомобила чужди регистрационни табели е засечен в исперихското село Вазово. Неправоспособният 37-годишен мъж шофирал „Опел Вектра“ със силистренски номера, издадени за друго МПС.

9 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 7 пункта за черни и цветни метали, 19 сборища, 8 заведения и 9 търговски обекта.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 385 лица и 340 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 12 акта и 67 фиша. Образувани са две бързи и две досъдебни производства и три проверки. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 22.

/e-Razgrad/

Hits: 61

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.