Недисциплината отново затвори стадионите и дискотеките

НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОСТИ НА СВАТБА И КРЪЩЕНЕ ДО ВТОРО НАРЕЖДАНЕ

Нощните барове и дискотеки на закрито се затварят, а на сватби, балове и кръщенета гостите трябва да не надвишават бройката от 30 души.

Всички колективни и индивидуални спортни занимания с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

Позволено е посещение на нощни заведения само на открито, но със заетост до 50 на сто от капацитета и спазване на дистанция от метър и половина. Новите ограничения са предприети във връзка с влошаване на епидемиологичната обстановка в страната и регистрираните нови 240 заразени. Връщането на част от мерките влиза в сила в полунощ от 10 юли, уточни министърът на здравеопазването.

Ограниченията ще бъдат “до второ нареждане”, а областните управители ще имат правото да въвеждат още по-строги мерки по преценка – ако ситуацията на тяхна територия се влоши. Ако епидемиологичната обстановка в страната рязко ескалира, тогава ще има още по-сериозни ограничения, но засега това не се налага, успокои Кирил Ананиев.

Ограничителните мерки влизат от 00.00 часа на 10 юли.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.