Негово Светейшество папа Франциск пристигна в България

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна на българска земя Негово Светейшество папа Франциск, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският премиер първи приветства Светия отец с добре дошъл у нас, а четири деца в народни носии му подариха цветя. Министър-председателят и папа Франциск проведоха среща, на която се очаква да бъде обсъдено доброто състояние на установените отношения и диалог между България и Светия престол, както и тяхното активизиране през последните години.

„Аз съм вярващ човек, българинът е вярващ човек. Радвам се и благодаря на всички българи, за разбирането и за тази възможност, да посрещна един от символите на вярата за съвременния свят – Негово Светейшество Папа Франциск.  Вярвах, че той ще приеме поканата да посети България, вярвам, че страната ни ще остави в него спомен за добри хора, толерантни и миролюбиви“, заяви министър-председателят Борисов. По думите му посещението на папа Франциск е голяма реклама за България то фактът, че за втори път папа посещава страната ни означава че демократичните процеси са необратими. Според премиера Борисов апостолическото посещение на папа Франциск е висока чест за България, вдъхновяващо послание и подкрепа за мира в региона и света.

Мотото, под което минава визитата на Светия отец у нас, е „Мир на земята“. Папа Франциск пристигна в България с папска свита от 35 души – най-висши представители на Светия Престол. Нивото на делегацията от Ватикана е още по-високо от обичайното за такива посещения. Това е 29-ото апостолическо пътуване на папа Франциск, откакто е избран за глава на Римокатолическата църква.

Пълната програма на папа Франциск у нас може да видите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.