На 3 и 4 септември – есенно пръскане срещу кърлежи

Есенната деакаризация на тревните площи и детските площадки на територията на община Разград ще се проведе на 3 и 4 септември /петък и събота/, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Общата площ, която подлежи на пръскане срещу кърлежи, е 133 дка. В списъка от над 80 обекта са включени: детски ясли и градини в Разград и селата Стражец, Гецово, Раковски, Благоево, Киченица, Мортагоново и Топчии, детски площадки в Разград, Северния градски парк, междублокови пространства в различни квартали на Разград, плажната ивица на язовир „Пчелина 2“, зоната за пикник между „Горски кът“ и „Делфина“ в местността Пчелина, зелени площи край социални институции и обществени сгради и други.

Площите ще се обработват с разрешен от Министерството на здравеопазването, високоефективен срещу пълзящи насекоми, най-вече кърлежи, както и безопасен за хората препарат.

На местата, където е пръскано, ще бъдат поставяни предупредителни табели за извършената обработка с указание докога не бива са влиза там.

Община Разград се обръща към гражданите с призив за стриктно спазване на указанията и при установяване на нарушения и нередности при извършването на дезакаризацията да сигнализират в общината.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.