На заразената с коронавирус от Ясеновец й отказали лечение в Разград, затова отишла в Русе

Жена на 36-годишна възраст от село Ясеновец е осмият пациент с коронавирусна инфекция от област Разград, който се лекува в болница в Русе.

Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град. Жената е приета за лечение в инфекциозното отделение на Университетската болница “Канев”, след като сама потърсила лекарска помощ. Към момента пациентката се намира в средно тежко общо състояние, без данни за пневмония, но с температура около 38 градуса. Няма придружаващи заболявания.

Жената от около седмица се оплаквала от лека кашлица, отпадналост и повишена телесна температура. Лекувана е амбулаторно, но без подобрение. Откарана е с линейка до МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Разград. След консулт със специалисти от лечебното заведение било решено, че не се нуждае от болнично лечение. До Русе стигнала с личен автомобил, шофиран от мъжа, с когото живее.

По данни на пациентката тя не е била в чужбина. Контактни в дома й са двете й деца, както и мъжът, с когото живее на семейни начала, както и неговата майка. От Областния оперативен щаб в Русе припомнят, че от началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 25, като 17 от тях са от областта, а осем – от Разградско. Към момента в УМБАЛ “Медика” в Русе се лекуват общо шестима пациенти от Разградска област.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.