Нападнаха с мотики и метални прътове горски стражари

Зачестяват случите на посегателства върху общински гори, алармират от „Разградлес“

Ръководството на ОП “Разградлес“ алармира, че зачестяват случаите на посегателства върху общинските гори, вече има и случай на физическо насилие над служител на общинската структура във връзка с неговата работа.

От началото на месеца служители на “Разградлес“ са установили извършители на 3 нарушения – в землищата на Желязковец, Дряновец и Разград, съставени са два акта и един протокол, иззети са един моторен трион и една каруца. Има обаче и други сигнали за отсечени дървета, като нарушителите не са установени.

Последният и най-сериозен инцидент е от вчера, 23 април, когато по време на обход двама горски стражари спират за проверка в района под Телевизионната кула в землището на Разград каруца, натоварена с дърва. В нея има един човек, започва съставянето на протокол за установеното нарушение. Установено е, че дървата не са отсечени, а събирани от близка гора. Докато горските служители съставят протокола, се появява бус, който също е спрян от тях за проверка. От него слизат двама мъже и две жени, които на разпореждането за проверка първоначално отговарят с реплики от типа „Какво ще ни направите?“, а след това излизат от буса и започват физическа разправа с мотики и метални прътове. Единият от горските стражари е ударен по лицето. След появата на кръв от нараняването нападателите напускат мястото на инцидента. Пострадалият е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ, където е установена телесната повреда. Подаден е и сигнал до полицията, откъдето установяват извършителите и те са задържани за 24 часа.

Ръководството на Община Разград благодари на ОД на МВР-Разград за своевременната реакция и изразява убеденост, че сътрудничеството между институциите по отношение на установяване на нарушителите в горите в Лудогорието ще продължи с още по-добра ефективност. Общинската управа се обръща и към местното население с призив да  е бдително по отношение на хората, които нарушават разпоредбите и по този начин увреждат общинска собственост, а посегателствата им впоследствие водят до екологични последствия, както и до намаляване на площите, от които се осигуряват дърва за огрев за населението.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.