Най-малко 14 души бяха убити при нападение в Найроби

 Най-малко 14 души бяха убити при нападение от вчера срещу комплекс от хотел и офиси в кенийската столица Найроби, съобщи “Ройтерс”, като се позовава на служител в местната морга. По-рано бе съобщено за седем убити.

Отговорност за нападението пое сомалийската ислямистка групировка “Аш Шабаб”.

Атаката започна около 15.00 часа местно време с експлозии на няколко автомобила пред банка, последвани от взрив на атентатор самоубиец в хотелското лоби, заяви началникът на националната полиция. Кадри от охранителни камери показаха трима нападатели, облечени в черно, да тичат през паркинга, последвани малко по-късно от четвърти. Единият бил със зелен пояс с гранати.

Осем часа след началото на атаката в района се чуваха изстрели, което означава, че ситуацията все още не е под контрол, отбелязва агенцията. Десетки хора продължават да се крият във вътрешността на комплекса, посочил източник от силите за сигурност. По обед вътрешният министър Фред Матианги бе заявил, че всички сгради са обезопасени и десетки хора са евакуирани. Той обаче не уточни къде се намират нападателите, като каза само, че силите за сигурност продължават “да прочистват”. Час след неговото изявление отново избухнаха престрелки.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.