Най-малката разградска джудистка – 6-годишната Андреана, трета на международния турнир в Панагюрище

ДЕЦАТА ИЗПРАТИХА И БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИМПИЙЦИ ЗА ИГРИТЕ В ТОКИО

Отборът на клуб „Джудо Разград“ участва в Петия международен турнир „Панагюрище оупън“, които се проведе в два последователни дни- 19 и 20 юни. В двудневната надпревара стартираха 946 състезатели от 12 страни в 5 възрастови групи от 5 до 17 години. България бе представена с 41 клуба от страната. Румънците бяха с 11 тима, а с по три отбора дойдоха Украйна, Черна гора и Гърция.

Отборът от седем състезатели се представи повече от достойно, като до последно се бори за медалите в отделните категории. В последното състезание за сезона, най-малката участничка от клуба Андреана Маринова – 6 г. гордо се окичи с бронзов медал в категория 27 кг, момичета до 7 г.

Останалите участници – Пламен Кулов- 7 г, Теодор Ганев- 9 г, Преслав Петров- 9 г, Мирослава и Преслава Чанкови – 10 г. и Момчил Колев – 12 г., се наредиха сред най-добрите в своите категории, след оспорвани битки на татамито, но останаха без жадуваните медали.

Кулминацията на турнира бе церемонията по изпращането на олимпийските представители  по джудо за игрите в Токио 2020. Публика и участници изпрати с бурни аплодисменти, пожелания за успех и символично с четирилистни детелини Ивелина Илиева, Ивайло Иванов и Янислав Герчев, които пък  раздадоха куп автографи и снимки на своите малки фенове, сред които бяха и представителите на разградския клуб.

„Подготовка на малките джудисти ще продължи и през лятото, за да стартираме още по-убедително в новата състезателна година.“, коментира треньорът на клуба сенсей Павлин Колев.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.