Над 60 туристи се включиха в похода в чест на 143 години от Освобождението на Разград

С много настроение и ентусиазъм над 60 туристи се включиха в организирания от ТД „Буйна кръв“ туристически поход в чест 143 години от Освобождението на Разград с маршрут: с. Просторно, с. Топчии и  с. Побит камък.

По 13-километровото трасе водач на групата бе Христо Христов. Към туристите, независимо от трудността на прехода – предимно в кални трасета, се включиха и 13 туристи от Клуба на ветераните спортисти „Златна есен“. Най-младата участничка в похода бе на 13 години, а най-възрастната – на 77.

Туристите поднесоха венци на Паметниците на загиналите войни в Отечествената война  в селата Топчии и Побит камък и почетоха с едноминутно мълчание паметта им. Кметството и читалището в Топчии бяха организирали топло посрещане с чай и традиционните български погачи с шарена сол в Етнографския капански комплекс.

За финал на емоционалния туристически поход бе организиран Конкурс за най-кална обувка, спечелен от председателката на Клуба на ветераните „Златна есен“, която получи като награда грамота и боя за обувки.

Топлото време допълваше усмивките и настроението на многобройните участници в туристическия поход организиран от ТД „ Буйна кръв“ с председател  Диана Неделчева.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.