Над 400 ориентировачи на Купа „Абритус“

59-то издание на националните състезания по ориентиране за Купа „Абритус“ са вече факт.

В горския масив северно от  с. Островче ,по маркирани трасетата с дължини от 1200 м до 7000 м, се спуснаха в надпревара  407 състезатели от 22 спортни клуба в страната. Участниците бяха във възрастови групи от 10 до 65години.Стройната, много добра организация и добре свършената работа на всички от съдийския състав бе оценена с висока положителна оценка от участниците и техните треньори.

Носител  на купа „Абритус“ за тази година стана отборът на “Бегун” – Варна, следван от „Север“ – Плевен и “Академик”- Варна. Домакините заеха призовото пето място.

Със злати медали от разградския отбор се окичиха Симона Тодорова /ж10/ и  Михаела Христова /ж12/. Сребърни за Валентина Миленова /ж10/ Севджан Карпачев /м10/, Зорница Панова /ж16/ и Николета Тодорова /ж18/. Бронзови медали завоюваха Николета Рачева и Румен Йоргакиев  В състезанието взеха участие и децата, занимаващи се с ориентиране по проект на клуб „Абритус“„Спорт за децата в свободното време“ към ММС.

Състезанието бе организирано с финансовата подкрепа на Община Разград и съдействието на ТД “Буйна гора” . За организацията по извозването на участниците помогнаха ръководството на ОУ “Н.Икономов” и родителите на децата . СКО „Абритус“ изказва своята огромна благодарност на всички за организирането на турнира.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.