Над 350 автоджигити за седмица

354 нарушения на скоростните режими са засечени в населените места на Разградска област, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Това сочат обобщените данни от проведената специализирана полицейска операция в периода от 18 до 25 февруари. Други 29 нарушения за скорост са заснети извън населените места в региона. По време на акцията са проверени 1189 МПС и 1530 лица.  От 88 извършени проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества са установени 4-ма пияни водачи / трима с над 1,2 промила/ и 2-ма, шофиращи след употреба на дрога. 25 са наложените санкции за неизползване на обезопасителни колани и системи. При установени нарушения на място са съставени 352 фиша и 62 акта.

504 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 21 до 27 февруари 2022 година. Извън полицейската операция през посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Разград са съставили 126 фиша и 60 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен водач. За неспазване на правилата за движение е санкциониран и един мотоциклетист.

Прекратени са регистрациите на две моторни превозни средства – в единия от случаите причината е неправоспособност на водачите, в другия – употребата на наркотични вещества от страна на шофьора.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.