Над 120 ученици скачаха като Левски

Над 120 деца до 7 клас от училища от цялата Разградска област участваха в 27-то издание на състезанието за скок от място „Левски скок”.

Надпреварата е посветена на 150-годишнината от рождението на Апостола и освен в ОУ „Васил Левски”- Разград се провежда и в голяма част от българските училища по света, съобщи неговият инициатор Здравко Душков. Състезанието се организира от ОУ ”Васил Левски”с подкрепата на: Община Разград, „Млин 97“, „Агромакс инвест”, „Семпе 2”, ”Арко-Иван Пенев”, Севда Ламбрева, Огнян Обрешков, „Ветекс -4”.

В приветствието си към участниците зам.-кметът на Разград Добрин Добрев пожела на децата да са смели като Апостола, чието прозвище „Левски” идва от това, че е скачал като лъв. Д. Добрев призова малките състезатели да помнят и спазват родолюбивите завети на Левски, да продължат да участват и събитията, посветени на отдаване на почит към великото му дело, а в надскачането пожела да победят най-добрите.

След оспорвана надпревара победителите получиха медали с лика на Апостола, магнитчета с образите на Левски и Ботев, както и часовници с надпис „150 години безсмъртие”. Отличията им връчиха двама от изявените състезатели на СКЛА „Лудогорец”: европейският шампион на троен скок за юноши до 18 години Лъчезар Вълчев и призьорката в същата дисциплина от множество състезания Димана Захариева. В награждаването участваха и спортният експерт в РУО – Разград Николай Миланов и Здравко Душков.

Ето имената на победителите: 2 клас – София Йовкова и Мишел Друмев от ОУ ”Васил Левски”; 3 клас – Бусе Ервин и Стилян Пейчев от ОУ ”Васил Левски”; 4 клас – Божидара Янева и Георги Петров от ОУ ”Васил Левски”; 5 клас – Алиса Кушчу и Мартин Сашев от ОУ ”Васил Левски”; 6 клас – Максимилиана Михайлова и Венцислав Ангелов от ОУ ”Васил Левски”; 7 клас – Алекса Николова от ОУ ”Васил Левски” – Разград и Айтунч Алиев от ППМ Г”Акад. Н.Обрешков”.

Още снимки вижте на фейсбук страницата на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 607

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.