Над 120 деца в Първия турнир по джудо в Разград

Над 120 деца, родени между 2009 и 2016 г., разпределени в категории според възрастта и килограмите си и мерят сили на две татамита в спортна зала „Лудогорец“ в Първия турнир по джудо в Разград. Организатор е спортен клуб „Джудо“.

Турнира уважи зам.-кметът Мирослав Грънчаров. „Изумен съм от факта, че има толкова много деца, които искат да спортуват и виждам пламък в очите  им и желание“, заяви той и поздрави организаторите и всички участници в първото издание на турнира. Пожела на всички да бъдат силни и да победят най-добрите, а надпреварата да стане традиционна за града и да разшири своя обхват, даже и до международно участие.

Председателят на разградския клуб Павлин Колев приветства пожела на всички успешно представяне. „Надявам се да стане хубав празник, всички да се забавляваме, а турнирът да мине в духа на приятелството и добруването“, каза при откриването.

В приятелските схватки се включва целият отбор на клуба по джудо в Разград, джудисти от спортните клубове „Кано“ и „Локомотив“ в Русе, „Десант“ – Варна и „Джудо и Самбо“ – Бургас. Павлин Колев се надява състезанието да стане ежегодно и с повече отбори.

Победителите в отделните категории получават медали, а всички – меденки  – “сладък комплимент за участието им, брандиран с логото на клуба”. Състезанието се организира с помощта на Община Разград, фирмите „Лес Груп“ ООД, „Иноксис“,  „Ритон“ ЕООД, както и със съдействието на родители на деца от клуба.

/e-Razgrad/

Очаквайте подробности след приключването на турнира

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.