Наградиха победителите в Х Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“

Церемонията бе в двора на къщата музей „Станка и Никола Икономови“.
Зам-кметът Добрин Добрев връчи Голямата награда на Община Разград за индивидуално участие на осмокласничката Ива Бурова от клуб „Клио“ към ПГХТТ-Пловдив. А зам.-кметът Хабибе Расим връчи другата Голяма награда – за колективно участие – на Литературен клуб “Касталия“ при ОДК-Варна с ръководител Магдалена Маркова за издаването на вестник „Находки“.

Директорката на Регионалния исторически музей в Разград Таня Тодорова връчи днес Специалната награда на културната институция на Даница Костова от Литературен клуб „Касталия“ към ОДК – Варна. Освен грамотата Даница получи и подарък: каталог с артефакти от фондовете на музея и изследванията на акад. Анание Явашов събрани в книгата „Разград – неговото археологическо и историческо минало“.

124 индивидуални автори и 47 колектива участваха в юбилейното издание на конкурса „Григор Попов“, който тази година бе посветен на 100-годишнината от отпечатване на първия брой на вестник „Разградско слово“ с главен редактор Григор Попов. Конкурсът се организира от Община Разград, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество, Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието-Разград. Творбите на младите журналисти бяха общо от 29 населени места в 22 административни области в разделите „Публицистика“ и „Радиожурналистика“, а протоколите за отличените са публикувани на сайта на Община Разград.
Преди церемонията по награждаването бяха поднесени цветя пред барелефа на видните разградски възрожденци от името на участниците в конкурса, които не успяха да присъстват лично. До края на месец април по пощата ще бъдат изпратени наградите на класираните участници, които не присъстваха лично на награждаването.
Официални гости на церемонията по награждаването бяха и внучката на Григор Попов – Теменуга Иванова – и дългогодишната ръководителка на клубовете „Слово“ и „Репортери“ в ЦУТНТ и инициатор за провеждането на конкурса Веселина Йотова.
В програмата участваха членове на клуб „Слово“ и младата певица Дея Куманова от Школа по изкуства „Enjoy music&Art School“.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.