Наградиха победителите в спортната десетка на Разград за годината

Най-добрите спортисти на Община Разград за 2021 г. получиха своите отличия на специална церемония днес във фоайето на Общинския културен център.

Плакетите класираните в десетката и победителите в другите 4 категории получиха от: зам.-кметовете Добрин Добрев, Полина Иванова и Хабибе Расим, секретаря на Община Разград Нели Добрева, главния експерт „Спорт“ в Община Разград Валери Бойчев и директора на УСШ „Руси Бухтев“ Цветан Танев.

В приветствие към отличените в 60-та класация „Спортист на Община Разград“ зам.-кметът Добрин Добрев поздрави състезателите за проявения стремеж и спортно майсторство през отминаващата трудна за всички година и им пожела през 2022 г. най-вече да са здрави и годината да е присъствена в залите както за тях, така и за публиката, която ги подкрепя. Д. Добрев увери спортисти и треньори, че ръководството на Община Разград винаги ще е достоен партньор и ще подкрепя спортните клубове, няма да спре в стремежа си да осигури на спортистите по-добра материална база и условия за подготовка. През 2021 г. местната управа съдейства както за провеждането на състезания от  различен ранг, така и за изграждането на сектор за скокове на лекоатлетите в двора на ОУ “Васил Левски“, осигури и екипи за баскетболистите от „Вълци-Разград“.

Отличието за „Спортист на 2021 г. на Община Разград“ получи колоездачът от СКК “Спринт“ Мирослав Минчев. През 2021 г. 32-годишният състезател е републикански шампион  в дисциплина 1000 м. от място, спечели трето място в Гран При Купа писта в Украйна, а при участието си в Европейското първенство в Швейцария подобри националния рекорд в дисциплина 200 м. Мирослав Минчев е носител на приза „Спортист на годината“ още 6 пъти – през 2007 г., 2008 г., 2013 г., 2015 г., 2017 г. и 2018 г. След получаването на наградата Минчев сподели, че сезонът е бил много добър не само за него, а и за клуба, в който е треньор – СКК “Спринт“. „Тази награда е оценка за свършената работа през годината, щом съм на първо място, значи съм си свършил добре работата“, Мирослав Минчев.

Футболистът от ПФК “Лудогорец 1945“ Кирил Десподов е под №2 в класацията „Спортист на годината“.

16-годишният лекоатлет от СКЛА“Лудогорец“ Лъчезар Вълчев е трети в десетката.

Състезателят от ШК “Абритус“ Ивайло Енчев е на четвърта позиция

18-годишната боркиня Фатме Шабан е пета. Тя е състезател от СКБ “Лютфи Ахмедов“.

На шеста позиция е лекоатлетката Димана Йорданова от СКЛА “Лудогорец.

На седма позиция е културистът от СК “Гладиатор“ Максимилиан Петров.

Осми е Боян Бонев – състезател по стрелба с лък от СКСЛ “Антибиотик“.

Девети е 16-годишният Никола Комаровски – състезател по карате киокушинкай от СКК “Будо“.

На десета позиция е колоездачът от СКК “Спринт“ Николай Станчев.

Колоездач е единият от двамата най-перспективни млади състезатели. За пръв път това отличие получиха двама състезатели, тъй като при гласуването на седемчленната комисия от журналисти и спортни експерти се оказаха с равен брой точки. 14-годишният Георги Георгиев събра същия брой точки – 29, колкото и боркинята Ягмур Шен.

Постиженията на отличените спортисти вижте ТУК.

Отбор на годината е ПФК “Лудогорец 1945“, приза получи капитанът Кирил Десподов.

Треньор на годината в индивидуалните спортове е наставникът на лекоатлетите от СКЛА “Лудогорец“ Красен Цонев, а при колективните – Пенко Велчев от СКБ “Вълци-Разград“.

Освен плакетите, призьорите получиха и парични премии в общ размер 6280 лв.

Главният редактор на вестник „Екип 7“ Митко Ханчев връчи специална награда за д-р Валентин Великов от ПФК “Лудогорец“ заради включването му в животоспасяващите действия след инцидента с датския футболист Кристиян Ериксен по време на Европейското първенство през лятото.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.