Наградиха победителите в конкурса  „Законът и детето“

На стилна церемония във фоайето на ОбКЦ днес бяха наградени победителите в националния конкурс за есе и рисунка „Законът и детето“, организиран от Окръжния и Районния съд в Разград.

Конкурсът беше част от традиционните събития в рамките на Дните на отворените врати в Съдебната палата по повод на 16 април – Денят на българската Конституция.

Председателят на Окръжния съд Лазар Мичев поздрави учениците и техните преподаватели за усърдието и положените усилия. Той бе категоричен, че подобни прояви допринасят за повишаването на правната култура на децата, развиват креативността и въображението им.

Приветствия към младите хора отправиха още председателят на Районния съд Нели Генчева и специалният гост на събитието Ангел Петков – началник на Регионално управление на образованието.

Осем ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Разград и СУ „Антим I“ – Златоград са изразили в есета лична позиция, точно и ясно формулирана теза, защитена с убедителни аргументи. Първата награда журито отреди за десетокласника Денис Халил и есето му „За правдата, войната и Супермен“. Втора е Невена Каспарова, а трета – Жизел Кьосева. И тримата отличени са от Езиковата гимназия в Разград.

В конкурса за рисунка са участвали 30 ученици от осем училища и школи в Разград, София, Шумен, Кубрат и Цар Калоян. Творенията им са подредени във фоайето на Съдебната палата.

Ето победителите:

Първа възрастова група: 1-4 клас:

I – Камен Зюлкефилов, ОДК „Атанас Стоянов“ „Арт школа“ – Шумен – 4 клас;

II – Юндер Ремзи, ОДК „Атанас Стоянов“ „Арт школа“ – Шумен – 3 клас;

III – Александра Йорданова, ОДК „Атанас Стоянов“ „Арт школа“ – Шумен – 4 клас.

Втора възрастова група 5-7 клас:

I – Мартин Славов, СУ „Христо Ботев“ – Цар Калоян – 6 клас;

II – Божидара Орцева – ЦРД – Школа по изобразително изкуство – Разград – 7 клас;

На церемонията всички участници в конкурсите получиха грамоти.

Пред всички Денис Халил прочете есето си, донесло му първото място в престижната надпревара.

Веднага след награждаването, участниците в конкурсите заедно с придружаващите ги родители и учители, имаха възможност да разгледат експонираната във фоайето на Съдебна палата изложба от пъстроцветни детски рисунки.

/e-Razgrad/

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.