Наградиха победителите във фотоконкурса „Разград – уловени мигове“

Днес наградиха победителите във фотоконкурса „Разград – уловени мигове“ с подтема „Лицата на Разград“.

Церемонията по награждаване на най-добрите млади фотографи бе последното събитие в празничния календар на Общината по повод Деня на Разград 28 януари. Наградите връчиха зам.-кметът Хабибе Расим и началникът на РУО на МОН-Разград Ангел Петков.

Фотоконкурсът се организира от Община Разград и ЦУТНТ, това бе 12-то му издание. Участваха 79 автори с общо 152 творби от 15 образователни институции от 4 населени места. Освен награди за победителите организаторите бяха подготвили и грамоти за ръководителите на отличените фотографи.

Директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева анонсира, че в 13-то издание на фотоконкурса ще има нов раздел – за серия от снимки на архитектурен обект през четирите годишни времена.

Освен творбите на 16-те наградени, още 27 снимки бяха селектирани в изложбата, която може да бъде разгледана във фоайето на Общинския културен център до 3 март. След като ги разгледа заместник-кметът Хабибе Расим поздрави директора на ЦУТНТ Цветанка Русева за инициативата, която стимулира младите разградчани да творят и на практика е едно от първите събития в културния календар на Разград за годината, обявена от Община Разград за година на разградската духовност и култура.

/e-Razgrad/

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.