Наградиха най-добрите спортисти на област Разград

Най-силно представилите се през отиващата си 2022 година спортисти на област Разград получиха своите награди на специална церемония в областната администрация.

Наградите на победителите в класацията, която се провежда за двадесет и първа поредна година, връчиха Елеонора Гурбанова – представител на Министерството на младежта и спорта, експерт за областите Русе, Разград и Силистра, областният управител Драгомир Златев, заместникът му Найден Късов, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, многократният шампион по борба Ремзи Реджеб, старши експерта в РУО-Разград Николай Миланов, главният експерт в Община Разград Валери Бойчев и директорът на Спортното училище в града Денис Хамид.

„Чудесно е, че точно на Игнажден посрещаме такива гости в областната администрация. Поздравявам ви за победите и показаното спортно майсторство! Благодаря за радостта, която ни донесохте, за гордостта, която изпитахме заради вашите успехи!“, обърна се към отличените Драгомир Златев. Той пожела на спортистите много здраве, щастие, късмет и нови, още по-високи постижения през новата 2023 г.

Най-добър спортист на област Разград за 2021 г. е Лъчезар Вълчев от клуба по лека атлетика „Лудогорец“ – Разград. Тройката допълват желязната лейди на разградската борба Фатме Шабан от клуба по борба „Лютфи Ахмедов“ и футболистът на представителния отбор „Лудогорец“ Кирил Десподов.  След тях в класацията останаха Орлин Асенов  /борба/, Мирослав Минчев /колоездене/, Ениз Алиосман  /карате/, Алекс Алексиев /борба/, Джем Мехмед /борба/, Дарио Тодоров /хандбал/ и Юркие Ферад /борба/.

Отбор №1 е представителният тим на „Лудогорец“. Най-добър сред треньорите е Красен Цонев /лека атлетика/. Най-перспективният млад състезател е Каролина Иванчовска /лека атлетика/.

На тържеството бяха връчени и седем специални приза. Олимпийският и световен шампион по борба Хасан Исаев получи специална награда от областния управител Драгомир Златев за това, че е прославил Лудогорието по целия свят и поповод неговия 70-годишен юбилей. Състезателят по свободна борба за ветерани Ремзи Осман бе отличен за висок състезателен дух и спортно дълголетие. Треньорът в клуба по баскетбол „Вълци–Разград“ Пенко Велчев бе награден за всеотдайност и постоянство в развитието детско-юношеския баскетбол в областта. Треньорът на Детско-юношеската школа на футболен клуб „Бенковски“ Анатолий Минчев получи приз за възраждане на Царя на спортовете в Исперих. Треньорът в клуб „Хан Аспарух“ Иванка Василева бе отличена за изключителни заслуги за развитието на детско-юношеския волейбол в Исперих. Старши експертът в РУО-Разград Николай Миланов получи приз за цялостен принос за развитието на ученическия и учителския спорт в областта. Директорът на дирекция в Областна администрация Светлин Симеонов бе награден за цялостния си принос в утвърждаването на областната класация „Спортист на годината“ и за развитието на спорта в Лудогорието.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.