Награда на седемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Осман от Община Разград

Зам.-кметът Добрин Добрев връчи парична награда на седемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб Осман, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Поводът – постигнати високи спортни резултати през настоящата година. Средствата са от финансовия резерв на Общината за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества. Ремзи Осман е третият спортист от Разград с парична премия за международен успех през годината. Преди него по 1000 лв. получиха европейският шампион на троен скок за юноши Лъчезар Вълчев и бронзовата медалистка от Европейско първенство по борба за девойки Фатме Шабан.

Ремзи Осман спечели седмия си златен медал от Световното първенство по борба за ветерани през октомври в Пловдив. В кат. 62 кг. в дивизия „Д“ 54-годишният състезател победи представители на Индия, Монголия и двама съперници от Казахстан. Предложението той да получи премия за успехите си дойде от СКБ “Лютфи Ахмедов“, след което от общинската администрация бе насочено към Общинския съвет. „Постигнатите класирания и резултатите на Ремзи Осман на Световното първенство за ветерани са изключителни и значими, съизмерими със спортните стандарти във възрастовата група ветерани – дивизия „Д“ – се казва в предложението към местния парламент.

„Гордост е за ръководството на Община Разград да покаже уважение към такъв състезател, отдал живота си за развитие на любимия спорт и чрез личните си успехи и като организационни умения за функционирането на СКБ “Лютфи Ахмедов“ като негов изпълнителен директор. Постиженията Ви са достойни за уважение и сме радостни, че имаме възможност да ви предоставим тази скромна награда с пожелание още поне толкова пъти, колкото са златните ви медали досега, да се срещаме по подобни хубави поводи“ – каза Добрин Добрев преди да връчи наградата.

Ремзи Осман също изрази задоволството си, че за пореден път е защитил световната си титла, като по този начин е прославил както България, така и Разград. Той изрази и надежда постиженията му и активната му спортна дейност да са пример за младото поколение, че възрастта не е от значение, когато си упорит и последователен в амбициите да постигаш успехи на световно ниво. И сподели, че вече е проучил и възможностите за явяване на следващото световно първенство за ветерани догодина в Гърция.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.