Набират домашни помощници и  хора, за които да се грижат

Община Разград започва набирането на домашни помощници и хора, за които те да се грижат.

Заради извънредното положение в страната, на трудови договори до 31 декември 2020 г. ще бъдат назначени 35 домашни помощници, които ще се грижат за 220 човека. В момента по изпълнявания проект работят 16 домашни помощници, които се грижат за 130 човека.

Ангажиментът на домашните помощници е доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства; плащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Желаещите да работят като домашни помощници срещу минималната за страната работна заплата е необходимо да представят заявление (по образец); документ за самоличност (за справка); автобиография (по образец); медицинско свидетелство за работа; копие от документ за придобита образователно-квалификационна степен; декларация (по образец).

Всички документи по образец кандидатите могат да получат в Домашния социален патронаж в Разград, ул. „11-ти август“ № 18, както и от кметовете на кметства и кметските наместници на територията на общината. Документите са достъпни и на официалната интернет страницата на Община Разград – www.razgrad.bg,  рубрика „Програми и проекти“.

Документи ще се приемат всеки работен ден от 08:00 до 16:30 часа до 30.04.2020 г. в Домашния социален патронаж.

В програмата са включени възрастни хора над 65-годишна възраст с ограничения или невъзможност за самообслужване; хора с увреждания и техните семейства; възрастни в риск – в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Заявки за включване в дейностите ще се приемат всеки работен ден, като начините са три: на тел.: 084 618 218; на място в сградата на Домашния социален патронаж или на телефони: 084 660 653; 0895 561 978; 0886 336 452; на място или по телефон в кметствата и населените места на територията на община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.