Мълвата се потвърди: Има болен лекар в Разград, а другият от новите двама заразени – мъж от Ясеновец, се лекува в Русе  

Регионалната здравна инспекция в Разград потвърдиха витаещия из Разград слух, че единият от новите двама заразени в последното денонощие от COVIC-19 в областта е лекар.

Докторът е от Многопрофилна болница за активно лечение„Св. Иван Рилски“ – Разград. Потърсил е медицинска помощ на 22.06.2020 г., и е приет за лечение в отделението по инфекциозни болести в болницата. PCR тестът му е положителен. Не съобщава придружаващи заболявания. В лечебното заведение са взети всички необходими противоепидемични мерки. Установени са контактните лица и те се изследват.

Вторият случай е мъж на 63 г. от с. Ясеновец. Хоспитализиран е вечерта на 22.06.2020 г. в болница „Медика“ – Русе. И неговият PCR тест е положителен. Предстои епидемиологично проучване.

Поставените под карантина лица в областта са 275.

Общият брой регистрирани случаи на заразени с COVID-19 за областта е 49, от тях активни 26. На стационарно лечение са 7 в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“  АД – гр. Разград, от които един интубиран. Шестима пациенти са на стационарно лечение в „Медика-Русе“и трима в „Канев“ АД . Русе. Изписаните  от МБАЛ – Разград са с отрицателен PCR тест и са поставени под 14 дневна домашна изолация.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.