Мъж от Флорида си купи Lamborghini с COVID-помощи

ВЛАСТИТЕ СА КОНФИСКУВАЛИ КОЛАТА, КАКТО И 3,4 МИЛИОНА ОТ БАНКОВИТЕ МУ СМЕТКИ

Полицията във Флорида арестува мъж, който се е възползвал се с измама от COVID-помощни средства в голям мащаб. Властите са конфискували автомобил Lamborghini, както и 3,4 милиона долара от банковите сметки на мъжа, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ, пишат от американското издание Times.

Дейвид Т. Хайнз е бил арестуван в петък и в понеделник вече са му били повдигнати обвинения, според съобщение от Министерство на правосъдието. 29-годишният младеж от Маями е получил общо 3,9 милиона долара като заем по програмата Paycheck Protection, която е предвидена да помага на малкия бизнес по време на коронакризата. Мъжът е обвинен в банкови измами, неверни изявления пред финансова институция и сделки с незаконни постъпления.

Според Министерството на правосъдието той дори е поискал около 13,5 милиона долара от името на различни компании. Одобрени са били почти четири милиона.

С парите той си е купил спортния автомобил на стойност 318 000 долара. Твърди се също, че е ходил да пазарува в луксозни магазини в Маями. Също така е дал на властите невярна информация за това колко е плащал на служителите си.

Dnes.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.