Мъжките плажни обувки – нашите предложения за лятото

Момчета, каква е първата ви асоциация, когато стане дума за плажна обувка?

Съвсем естествено е да си представите чехли, сандали или мъжки джапанки. Леки и удобни, те се харесват заради свободата, която дават при носене и да, пясъкът, който влиза в подметката е малка цена за комфорта през лятото. Дали обаче с това се изчерпват вариантите за плажна обувка? Нека разкажем повече за разнообразието от модели, с които можете да изглеждате добре, независимо, че сте по тишърт и къси панталони.

 

Плажните обувки – какви да изберем?

Както лятото е невъзможно без почивка на плажа, така и самата ваканция на морския бряг е немислима без правилния чифт мъжки обувки. В зависимост от това, как мислите да прекарате времето си през ваканцията, можете да изберете различни видове летни мъжки обувки. Ще кажем няколко думи за всеки от тях, а вие ще имате свободата да се спрете най-подходящите.

Започваме с аква обувките, известни още като водни обувки. Както подсказва името им, те се носят в плитките морски или речни води. Изработени са от гумирана материя, а многобройните дупки в дизайна им отвеждат водата вън и правят съхненето въпрос на минути. Дебелата подметка предпазва от нараняване при стъпване върху остри мидени черупки. Разбира се, техният релеф е ефикасна защита и от опасни падания по хлъзгавите камъни.

Сандалите и чехлите са също предпочитани от много мъже. Те са леки, закопчават се бързо и също толкова бързо можете да ги вземете в ръка. Ако не са изработени от кожа, която би се загряла от продължително излагане на слънцето, спокойно ще ги носите през целия ден.

За вечерните коктейли на плажа, препоръчваме платнените еспадрили или мокасини. Те са затворени обувки, но се носят без чорапи – напълно подходящи варианти за сезона. Изглеждат достатъчно стилно, за да ги съчетаете с риза или ленен панталон.

За да се чувствате комфортно по време на почивката, добре е в куфара ви да има поне два или три вида от гореизброените предложения.

Може би по-наблюдателните от вас веднага са забелязали един голям, отсъстващ от този списък – това са познатите на всички джапанки мъжки. Неслучайно ги оставяме за накрая: според повечето мъже, това е най-предпочитаният вариант за ходене през цялото лято.

 

Избрахте ли своите мъжки джапанки за лятото?

Вече избрахте лятната си риза и панталон, нали? Но сме почти сигурни, че въпросът с джапанките е доста, доста по-различен. Умишлено или не, изчакваме до последния момент, купуваме ги почти импулсивно и нямаме никакви изисквания към здравина или материя. Истината е, че джапанките са в категорията “нещо за краката, да не ни пари горещият пясък”. И напълно нормално, просто след бегъл оглед купуваме първия “хванал окото” ни чифт.

Заслужават ли обаче тези мъжки джапанки подобно неглижиращо отношение? Със сигурност не, и сега ще кажем няколко думи защо. Говорим за обувка, създадена само и единствено за лятното време. Плажният “етикет” не изисква някакъв особен стил на обличане и това прави джапанките перфектния аксесоар за морето. Тъй като са произведени от гума, можете без абсолютно никакво притеснение да газите с тях във водата или по мокрия пясък. Друго изключително важно тяхно предимство е, че се нагряват сравнително бързо от слънцето, но също толкова бързо изстиват. Така че няма да изгорите стъпалата си.

Мъжките джапанки се предлагат в пъстри цветове с ярки текстури или щампи. Популярни модели са тези с лога на известни марки или футболни отбори. Защото няма нищо по-естествено за един мъж да гледа логото на Ман Юнайтед на своите любими джапанки.

Ако търсите мъжки джапанки, вашият модел е в ССС. Поръчайте с няколко клика от сайта, купете в някой от магазините ни. Лятото може да започне веднага, щом в куфара ви се намира новият чифт джапанки.

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.