Музеят организира кампания „Дари и разкажи“

По идея на проф. д-р Росица Ангелова – ръководител на отдел „Нова и най-нова история“, Регионалният исторически музей в Разград организира кампания „Дари и разкажи“, съобщиха от културната институция.

Поканата е към всички разградчани и жители на областта, както и към всички, чиято съдба е свързана с града и Лудогорието, да дарят артефакти и разкажат тяхната история: стари снимки, документи, пощенски картички, пликове, марки, ордени, медали, книги, вещи, предмети на градския бит и култура до 1944 г.; оръжия и вещи, свързани с войните за национално обединение и лични спомени.

Всяко дарение ще обогати фонда на музея и ще спомогне за уплътняване на историческата памет на града, аргументират се организаторите. Кампанията ще продължи до края на февруари 2023 година. Музеят очаква своите дарители.

За контакти и повече информация: Пламен Пенчев, тел.: 0893 492 439.

/e-Razgrad/

Hits: 2

One Reply to “Музеят организира кампания „Дари и разкажи“”

  1. Първо – Защо му е на музея чиновник от Шумен?
    Второ – Тя е обвинена в плагиатство – все едно да вкараш иманяр да ти работи в музея.
    Трето – докато за директор не се назначи умен и читав човек, този музей го пиши умрял. Тази директорка няма една права мисъл в главата си, няма едно нещо, с което да кажеш – Браво,че го направи, да не говорим за огромните лъжи, които изговори в интервюто си за кисс13 – как щяла да възроди музея, още си го пускам да се посмея. Едно изречение дори не е осъществила от великия си план. Още лъжат за къщата на Ненов – не те ли е срам, Таньо – Камджалов голям концерт направи и ти събра парите, един проект не можеш да направиш, че да започнеш реновация на къщата на Ненов. Бояджиев и Бенонова, не ви ли е срам и вас също?! Картички и марки ми събират … нямам думи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.