Момичета и момчета от глутницата на Вълците – на национални спортни лагери

Признание за труда и успехите получиха от Българската федерация по баскетбол 12-13-годишните състезатели от глутницата на разградските баскетболни Вълци.

Те получиха покана да се включат в два кампа, организирани от федерацията. След като обяви старта на програмата за подбор и подготовка за 12-13-годишни момчета (родени през 2009/2010 г.), БФБ продължи инициативата и с камп за момичета от същата възраст.

Първи се събраха представители на клубовете от региони „Добруджа“ и „Мизия“, които проведоха занимания на 10 и 11 декември в Търговище. От „Вълци-Разград“ бяха поканени Антония Георгиева и Виктория Атанасова. Тренировките се водят и следят лично от мениджър развитие на женския баскетбол към БФБ Албена Брънзова. Бившата състезателка в националния отбор и WNBA и сестра й и също част от отбора на миналото десетилетие в българския женски баскетбол Гергана Брънзова се срещнаха с треньорите от региона.

Паралелно в Шумен се проведе и камп за момчета в същата възраст, който бе наблюдаван лично от изпълнителния директор на БФ Филип Виденов и методистът на БФ Петър Клечков. Четири от нашите момчета бяха сред селектираните в регионалния тим: Александър Енчев, Ивайло Иванов, Йовко Йорданов и Наско Анастасов. Не е случаен фактът, че най-много състезатели на Вълците бяха поканени – момчетата заслужиха това с добра игра през сезона и спечелените бронзови медали в тази възраст.

Благодарим на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, която прави възможна реализацията на проекта в мащаб и качество по най-високите стандарти. От клуба се обръщат с благодарност към всички родители и съмишленици, които помагат ежедневно.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.