Млади евроексперти бяха мениджъри за един ден в Областния информационен център

Областният информационен център Разград бе домакин в юбилейната 20-та инициатива „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт – България, с  мото „Силата на един екип”, съобщиха от Центъра.

За обявените в електронната платформа на кампанията „свободни позиции” за длъжността „Експерт по програми и проекти” кандидатстваха общо десет желаещи от градовете Разград, Шумен, Горна Оряховица, Плевен и София.

Екипът на ОИЦ одобри шестима от тях за събитието, което тази година се състоя на 10 май. Дванадесетокласниците Радослава Василева, Мерал Медаил, Ралица Михайлова, Мелиса Азмиева и Мерлин Мюсреф се обучават в Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” от областния град. Те дойдоха в офиса на ОИЦ придружени от директора на учебното заведение инж. Христина Панчева.

Най-малкият участник бе Мерт Нухредин от Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков”. Той посещава кръжок „Български език и литература” в Центъра за ученическо и техническо творчество под ръководството на Ренета Маринова, която също взе участие в срещата с екипа на ОИЦ.

Младите хора се запознаха с дейността и услугите на мрежата от Областни информационни центрове в страната, Единния информационен портал www.eufunds.bg и Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България. Получиха информация за процесите по разработване и изпълнение на проектни предложения за привличане на европейско финансиране.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.