Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Тичат след мен и бързат да свършат  несвършеното

Кандидатът за кмет на  обединената десница в Разград Мирослав Грънчаров публикува в личния си профил във Фейсбук впечатленията си след среща с хората в Доброшката махала.

Отидох на среща с жители на Доброшката махала по покана на хората от квартала. Поискаха да разговаряме, в разгара на бурен дебат, който майки на малки деца водеха в социалните мрежи. Всички те, недоволни, че там където живеят, няма нито една детска площадка.

Казаха ми, че преди години сегашната кметска управа обещала да построи кът за децата, но от тогава до днес нищо не е направено. Обясниха ми, че хората сами се грижат за градинките и тревните площи пред къщите, в които живеят, защото обичат да им е спретнато пред дома. И в тази работа, която иначе се води задължение на общината, хората са оставени да се оправят сами, както намерят.

Приех поканата и уговорихме среща. Едва ли случайно в същия ден рано сутринта, общински багер се появил в обраслия с трева двор на бившето спортно училище и взел да копае основите за бъдеща детска площадка. „Изкопаха я до половината, до изборите може и да я завършат”, повече с обида, отколкото с ирония коментираха закъснялата акция събеседниците ми.

Вижда се, че където отида като кандидат кмет, след мен идват чиновниците на сегашния кмет да свършат несвършеното от тях за цял мандат и бързат „за да ме изпреварят“. Така се получи и в квартал „Орел“, където се снимах скрит до пояс в гъстата трева, обрасла около една от детските площадки. След като пуснах снимките във Фейсбук, наредили на „Паркстрой” да окоси зелената джунгла. Сега изпреварващо пратиха багер да копае в Доброшката махала.

Няма лошо, нека ходят след мен и на пожар да се мъчат да замазват несвършената от тях работа. Не ми пука, че отново ще сипят голи обещания. Ще се радвам много, ако до изборите на 27 октомври сварят даже да построят детската площадка в Доброшката махала, обещана от тях преди години. Ще има достатъчно работа за мен и моя екип, когато поемем управлението на Разград.

На срещата с новите ми приятели от квартала казах, че около площадката, която, ако не кметът Василев, то кметът Грънчаров със сигурност ще построи, ще сложим и пейки и беседки за родителите. Когато и да стане готова площадката в двора на бившето спортно училище, аз ще бъда на нейното откриване, защото ценя доверието на хората от квартала, които ми вярват и ме потърсиха за помощ.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Тичат след мен и бързат да свършат  несвършеното”

  1. Платена статия!!! За тази площадка повече от месец се говори, нали и аз живея там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.