Министър и народен представител: Разградската болница ще има нов скенер

Поех ангажимент, заедно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем необходимото съдействие болницата в Разград да получи средства за нов скенер, обяви днес здравният министър Костадин Ангелов. Той и Десислава Атанасова имаха среща с ръководството на МБАЛ “Св. Иван Рилски” .

„Скенерът е стар, над 10 години. А е единствен в областта и се използва за ирисова диагностика на хората от Лудогорието“, мотивира решението си министър Ангелов.

Пред журналисти министърът каза още, че е разгледал болницата и е доволен от видяното и организацията. „Тук има около 300 легла, от тях в момента 19 са заети от лекуващи се от COVID-19. Миналата година болницата е получила целево 900 000 лева, а за последните 4 години тук държавата е превела 4 500 000 лева“, заяви министърът.

Според Костадин Ангелов болницата сега няма нужда от подкрепа, очакванията му са третата вълна на коронавируса да е по-слаба. Министърът се ангажира обаче, да подкрепи плановете на болничното ръководство за бъдещи ремонти в здравното заведение.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.