Министър Асен Меджидиев: Ще помогнем на разградската болница за ремонта на три отделения

ДЪРЖАВАТА ЩЕ ОСИГУРИ ОЩЕ НОВИ ЛЕГЛА И ШКАФЧЕТА ЗА БОЛНИЧНИТЕ СТАИ

„Исках на място да видя как функционира болницата с ново ръководство отскоро. Исках да видя състоянието на базата и потребности, които имат.“ Това каза днес пред журналисти здравният министър  д-р Асен Меджидиев.

Преди това той се срещна с изпълнителния директор на болницата д-р Станимир Георгиев, зам.-кмета Добрин Добрев и областния управител Драгомир Златев.

За мен вече е приоритетно довършването на проектите за „Спешно отделение“ и „Спешна помощ“. Министерството поема и ангажимент за ремонта на три отделения: Вътрешно, Пулмология и Ортопедично. Ще осигури и от Европа нужните за болничните стаи тук болнични легла и нощни шкафчета“, каза още д-р Меджидиев.

В понеделник приключва общественото обсъждане на законопроекта за държавното финансиране на областните болници и с него сигурно ще може да се помогне финансово допълнително на тези лечебни заведения, смята здравният министър.

Днес е договорено с директора на болницата и със съдействието на Община Разград от следващия месец по график екипи от разградската болница да пътуват до малки населени места, където няма медицински специалисти. Образно казано, областните болници, гръбнакът на здравеопазването, да стигат и най-отдалечените села.

Директорът на „МБАЛ „Иван Рилски“ д-р Станимир Георгиев благодари ни на министъра, че е откликнал на поканата лично да чуе за трудностите пред лечебното заведение и разказа, че имат специализанти в „Хирургия“, в Ортопедия“, в АГ и „Детско отделение“ и очакват още един. Проблем, обаче, е недостигът на медицински сестри, няма ендокринолог и неонатолог.

Министърът на здравеопазването изрази надежда, че недостигът на медицински сестри ще се компенсира с разкриването на Медицински филиал в Добрич на Медицинския университет във Варна, където имало вече имало много кандидати.

/e-Razgrad/

Hits: 34

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.