Министерството на образованието предостави нов училищен автобус на Община Разград

Община Разград получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус, който ще се използва от ОУ ”Никола Икономов”, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев връчи ключовете на директора на училището Виктория Георгиева. Това стана в присъствието на началника на Регионалното управление по образование в Разград Ангел Петков и заместник-кмета Милена Орешкова.

Виктория Георгиева сподели, че в училището, освен от Разград, учат деца от селата Гецово, Дряновец, Осенец, Топчии и Липник. Те се транспортират с три автобуса, единият обаче е 12-годишен, амортизиран, често аварира. Той ще бъде бракуван и вместо него след ваканцията ще се използва новият, който вече е паркиран в двора на училището.

За Област Разград през тази година са отпуснати 3 нови училищни автобуса,  другите два са за общините Исперих и Лозница. Те ще се използват съответно от ОУ ”Васил Априлов” – Исперих и ПГВМЗ ”Александър Стамболийски” – Лозница, съобщи началникът на РУО Ангел Петков и изрази надежда обновяването на автопарка на училищата от Лудогорието да продължи и догодина.

На срещата бе обсъдена и възможността всички  училищни автобуси, които се използват от учебните заведения в Разград, да се паркират в общ гараж, а не на открито в училищните дворове. Освен, че ще са под покрив, ще се улесни и техническото им обслужване – коментираха участниците в срещата.

/e-Razgrad/

Снимки: Общинска администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.