Мика Зайкова за 45-то НС: В цирка хората се трудят, а там е лудница и не работят

Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората се трудят, работят, това е изкуство и ние им се радваме. Там е лудница. Там хората не работят. Това заяви пред БНТ депутатът доайен от “Има такъв народ” Мика Зайкова, която имаше честта да открие 45-то Народно събрание.

“Първо искам да се извиня на българския народ, че не бях добра орисница, защото парламентът кажи-речи свърши много малко работа. Направи нещо важно. Да пресечем поне купения вот и да дадем право на всички български граждани, където и да се намират по света, да могат да гласуват”, каза Зайкова.

На въпрос дали ще бъде и в следващия парламент, тя отговори: “Ако е рекъл Господ. Ще помагам на колегите и в следващия парламент”.

Според нея всичко се е правило, за да се спира работата. Тя коментира, че е безкрайно възмутена от отношението на цялото правителство на Бойко Борисов към върховния орган на властта. “Един министър не можах да чуя там. С изключение на Теменужка Петкова, чието поведение беше просто скандално. Когато на нея депутат ѝ задава въпрос, тя стоеше в гръб в една много неприлична поза и си шушукаше нещо с Десислава Атанасова. Кирил Ананиев пристъпваше като ощипана госпожица, дойде и избяга”, коментира Зайкова.

Тя каза, че е имала мечта, искала да направи поне едно нещо за хората, свързано с преизчисляването на пенсиите. “ДПС измисли врътки и фитки. Има ли предложение, при наличие на предложение не можеш да гласуваш в същия ден, а трябва след три дена да гласуваш на второ четене закона. Това го направи ДПС. Всички гласуваха “за”, но едни гласуваха лицемерно, а други наистина от сърце.”

“Момчето е болно”, с тези думи на няколко пъти тя коментира, защо лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов не е бил нито веднъж в парламента и не се е показвал пред медиите.

Нейната прогноза за следващите избори е, че ГЕРБ няма да бъдат първа политическа сила, като с усмивка добави “Ние ще сме първи”.

Dnews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.