МВФ започва събеседвания с Кристалина Георгиева другата седмица

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) ще проведе идната седмица индивидуални събеседвания с Кристалина Георгиева, която е единственият кандидат за поста управляващ директор.

Това съобщи на редовната си пресконференция говорителят на МВФ Джери Райс, цитиран от БТА.

“Изпълнителният съвет ще проведе събеседвания с Кристалина Георгиева следващата седмица”, заяви той. В профила си в “Туитър” пък написа, че че другата седмица започват двустранните ѝ срещи с изпълнителни директори, а на 24 септември ще бъде изслушана от Изпълнителния съвет на организацията.

Райс припомни, че Фондът разчита да завърши процеса по избор на нов ръководител до 4 октомври.

В отговор на допълнителни въпроси за характера на предстоящите консултации Райс поясни, че от идната седмица ще започнат отделни официални срещи на Георгиева с представители на органа, определящ политиката на фонда. Срещата на кандидатката за поста управляващ директор с изпълнителния съвет в пълния му състав ще бъде на 24 септември.

След събеседванията ще бъде направен окончателен избор. При най-добрия сценарий този избор трябва да бъде приет с консенсус, но при необходимост не е изключено и гласуване. МВФ предпочита консенсусния метод и при избиране на висше ръководство му придава особено значение, отбелязва ТАСС.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.