Мая МАНОЛОВА: Ще въведем от 1 януари мораториум върху цената на тока, парното, топлата вода и природния газ

ПОДКРЕПА ЗА БИЗНЕСА – ДА!, НО САМО СРЕЩУ ПОВИШАВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА СЕ РЕКЛАМИРАМЕ КАТО ДЪРЖАВА С ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, ЗАЯВИ СЪПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА “ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!”

“Тук съм за да подкрепя водача на листата „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Симеон Изворов и останалите в нея – местни хора. Ние му помагаме колкото можем, но истинската помощ ще е от вас в деня на изборите с №31 в бюлетината”, каза на среща със симпатизанти днес в Разград Май Манолова.

„Познавам ви, както и вие мен. Ако стана депутат, ще е с вашата подкрепа. Всички тук знаят, че каквото съм казал, съм изпълнявал. Разград има много проблеми, аз искам да живя тук, искам и младите да останат и да се чувстват добре в Разград На това ще посветя силите и възможностите си”, обеща Симеон Изворов.

„Пред българските граждани в момента има две възможности: избират статуквото на ГЕРБ и БСП и на тези, които ще се присъединят към тях, и да чака завръщането на Бойко Борисов на бял кон или гласуват за формации на промяната, които да направят мнозинство и правителство“, анализира ситуацията преди вота Мая Манолова и обяви, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ вече имат разговори с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за мнозинство на почтените в следващия парламент и правителство с ясно разписани приоритети.

Като най-социалната формация, на „Изправи се БГ! Ние идваме“ се паднала задачата да работи по социалната част от програмата. Първата и най-главна точка в нея са повишаването на доходите на българските граждани, което включва и преизчисляване на пенсиите плюс 120 лева ковид добавка и подкрепа за семействата – 100 лева детски, а втората година на майчинството до размера на минималната работна заплата, и повишаването на линията бедност със 100 лева – до 470 лева, и повишаването на минималната работна заплата на 750 лева от 1 януари догодина, разказа Манолова.

„Всичко това ще бъде обвързано и с подкрепа на бизнеса, за може заплатите и в частния сектор да се повишат. Повишаването на цените и инфлацията изядоха повишаването на пенсиите и заплатите. Ние продължаваме да сме държавата на работещите бедни, което трябва да бъде прекратено. Затова: подкрепа на бизнеса – Да!, но само срещу повишаване на заплатите. Крайно време е да спрем да се рекламираме като държава с евтина работна ръка. Това е несправедливо и нагло спрямо работещите български граждани“, категорична бе тя .

Мая Манолова каза още, че битката с мафията продължава, че „мутрите в енергетиката ни докараха до там да имаме най-скъпия ток в Европа. Едни да печелят милиони, а бизнесът, особено малкия, просто да затвори“.

„Ще продължим Комисията по ревизията и ще извадим на светло всички безобразия и от 1 януари ще въведем мораториум върху цената на тока, парното, топлата вода и природния газ за битовите потребители, но и за бизнеса, като цялото увеличение ще бъде поето от държавата“, обяви в аванс Манолова.

„Ние от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме гарант, че държавата ще подкрепя малките и че ГЕРБ и ДПС няма да се върнат в управлението. Това искаха хората от протестите, а те бяха подкрепени и от президента Румен Радев, който пък ние сега, със всички свои структури в страната подкрепяме и ще направим всичко възможно след десетина дни той и Илияна Йотова да спечелят президентската надпревара още на първи тур“, заяви тя.

Мая Манолова определи „зеления” сертификат като абсолютно дискриминационен, който кара работодателите да принуждават заетите при тях да се ваксинират, макар че това би трябвало да е напълно доброволен акт. Според нея „зеленият” сертификат, по начина, по който е въведен у нас, е абсолютно неадекватен и реално неработещ. И принуждава хора да не могат да упражняват гражданските си права.

„Нагло действие от страна на ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН за поредна кражба на вота на хората“ нарече Манолова решението на Централната комисия за ръчното броене на разписките от машинната гласуване.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.