Мащаб 1:50 – Ето как ще изглежда вторият православен храм в Разград   

Областният управител Гюнай Хюсмен показа как ще изглежда след края на строителните работи новата православна църква „Свети Борис Михаил Покръстител“ в Разград.

Това стана възможно благодарение на изработен от инж. Тодор Тодоров макет на сградата в мащаб 1:50. Днес авторът представи творението си, за направата на което Хюсмен е вложил и лични средства. „Новата църква ще изглежда впечатляващо. Убеден съм, че и на разградчани ще им хареса, след като видят снимките на макета. Хората заслужават в града да има такъв храм“, заяви областният управител.

Гюнай Хюсмен осигури нужните за довършване на сградата средства чрез Турската държавна агенция за координация и сътрудничество. Строителните дейности по църквата бяха спрени за цели 7 години, поради недостиг на средства. По молба на архиерейския наместник отец Георги Георгиев Хюсмен успя да намери решение на проблема и по „Свети Борис Михаил Покръстител“ вече се работи усилено. Очаква се храмът да е готов до лятото на 2021 г. и да отвори врати за първите богомолци.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.