Мачовете от Първа и Втора професионална лига ще се играят пред публика

РЕСТАРТЪТ НА ПЪРВЕНСТВОТО ЗАПОЧВА С ДЕРБИТО „ЛЕВСКИ“ – „ЛУДОГОРЕЦ“ НА 5 ЮНИ ОТ 21,00 ЧАСА

С нова заповед на здравния министър от 5 юни се разрешава провеждането на първенството за първа и втора професионална лига пред публика.

Максималната заетост на местата трябва да е до 30% от общия им капацитет, а зрителите трябва да са най-малко през 2 седалки, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Първото голямо дерби, на което ще присъства публика след пандемията няма да е „Левски“ – „Лудогорец“ на 5 юни от 21,00 часа. Очакваше се на трибуните на стадион “Георги Аспарухов” да бъдат допуснати около 5500 души, но това няма да стане, защото “сините” са наказани с мач без публика.

По 30% от капацитета на стадионите ще може да бъде запълнен в първите полуфинални мачове от турнира за Купата на България. Там през следващата седмица играят „Локо“ (Пд) – „Левски“ (9 юни) и „Ботев“ (Пд) – ЦСКА (10 юни). Те ще трябва да спазват изискванията, които ще бъдат записани в готвените заповеди от министъра на здравеопазването и министъра на младежта и спорта.

Новината за частичното завръщане на привържениците по трибуните идва, след като вчера феновете на “Локомотив” – Пловдив, “Левски”, ЦСКА, “Берое”, “Ботев” –  Пловдив и “Черно море” настояха да бъде разрешено присъствието на запалянковци в поне 30% от капацитете на родните стадиони. Декларацията им беше адресирана до Министерски съвет, Национален оперативен щаб, БФС и Спортното министерство.

По този начин българското първенство е първото в Европа, което официално позволява на феновете, макар и частично, да се завърнат по стадионите, заедно с подновяването на вътрешния шампионат. Първа лига ще бъде рестартира на 5 юни, петък, с два двубоя – „Локомотив“  /Пд/ – „Етър“ и дербито на 25-ия кръг между съставите на „Левски“ и „Лудогорец“ от 21:00 часа на стадион „Герена“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.