Мароко не успя да спаси момчето, паднало в кладенец преди 5 дни

Петгодишното момче, заклещено в кладенец в северно Мароко, бе извадено тази вечер, но е починало преди края на операцията. Това бе съобщено от властите, цитирани от арабски медии.

Райян Аурам падна в кладенец в село Игара близо до Шешфашуен във вторник тази седмица. Операцията за спасяването му се превърна в приоритет за властите и бе наблюдавана с напрегнато очакване в арабския свят и други държави.

Непосредствено след изваждането му нямаше точни данни за състоянието му, линейка го очакваше, за да го транспортира до хеликоптер, кацнал край мястото. За смъртта му бе съобщено малко по-късно.

Дълбокият 32 м кладенец е с отвор, широк едва 45 см, но се стеснява надолу и спускането на спасителите през дупката не бе възможно.

Вместо това се изискваше сложна операция: да се прокопае тунел, успореден на кладенеца, а след това да се свърже с него хоризонтално.

Спасителните екипи се опасяваха, че може да предизвикат свличане на земни маси и затова напредъкът бе бавен – особено от вчера, когато машините спряха да копаят и те продължиха ръчно. От сутринта оставаха едва около два метра за връзката с кладенеца. Междувременно Райян получаваше кислород, вода и храна

Крал Мохамед Шести вече е изказал съболезнованията си на родителите.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.