Малчугани тропнаха хорца и ръченица в Кубрат

Открит урок по народни танци, организиран от кубратското читалище “Св. Св. Кирил и Методий”, днес събра талантливи малчугани на площад “Възраждане” в Кубрат.

Урокът бе част от лятната програма на културното средище. Ръководителят на тези уроци по народни танци е хореографът Гинка Панчева, която е и ръководител на популярната фолклорна формация “Пагане” в Кубрат. В урока се включиха и представители от Клуб „Емпатия“ към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с ръководител д-р Надие Карагьозова.

Вече шеста година кубратските деца имат възможност в определени летни дни, в рамките на два месеца, да прекарват полезно и приятно време в читалището. Пеене, танци, рисуване и творческо ателие са сред предложенията това лято за децата. Сред специалистите, които ще се занимават с малчуганите са художникът и уредник на музеят в Кубрат Димитър Атанасов, секретарят на читалището Гинка Денчева, завеждащият творческото ателие Диана Илиева и хореографът Гинка Панчева. Днешният урок премина под съпровода на читалищния оркестър “Славяни”.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.