Малките баскетболисти на „Вълци-Разград“ с прощъпулник на терена

Най-малките Вълци – отборите на момичетата и момчетата до 8 и до 10 години, взеха участие в баскет фестивалите, организирани от Българската федерация по баскетбол за популяризиране на играта сред децата.

През май бяха проведени фестивалите, отложени от началото на годината и така отборите на най-малките Вълци се сбориха последователно на 20 и 21 май в Генерал Тошево (момчета до 10 години), 25 май във Варна (момчета и момичета до 8 години) и отново Генерал Тошево на 27 и 28 май (момичета до 10 години).

Децата играха сърцато и борбено, показаха умения и желание за победа в състезанието, което на олимпийски принцип награждава всички участници за положените труд и усилия.

В следващите две седмици са финалите на държавните първенства за момчета и момичета до 12 години, за които отборите на „Вълци-Разград“ се класираха след исторически победи в квалификациите. От 2 до 6 юни в Ботевград ще се състезават момчетата, за които жребият отреди сериозни съперници от легендарните школи ЦСКА, „Рилски спортист“, „Академик“ – Пловдив, „Спарта“ –  Плевен и „Черно море“.

От 9 до 13 юни пък са финалите за момичета, които ще се проведат в София. Ще играят срещу „Берое“, „Пирин“ – Гоце Делчев, „Славия“, „Септември“ и „Светкавица“ –  Търговище.

„Успяхме да се наредим до най-големите школи в страната и то за толкова кратък период, което говори само по себе си за труда и усилията, които всички полагат – деца и треньори, родители, спонсори и приятели“, споделиха от клуба. Треньорите са благодарни за неизменната подкрепа на „Лудогорско пиле“, както и на Община Разград, с помощта на които се осигурява участието на децата в подготовката и състезанията.

„Нека пожелаем успех на състезателите и да им пожелаем да покажат най-доброто от себе си! Децата на Разград са изключително талантливи и неуморно тренират, за да бъдат сред най-добрите. Това е достойно за уважение и за подкрепа“, смятат техните треньори, чиято мисия да върнат Разград на баскетболната карта е на път да се сбъдне, класирайки се сред 12-те най-добри школи в България.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.