„Малка книжка за големи добротворци” е вече в 10 училища в община Разград

Учениците от вторите и трети класове на 10 основни училища в общината започват да работят за предотвратяване на асоциалните и агресивни прояви като системно в часовете на класа или в следобедните занятия  ще се обучават по темите, залегнали в ново помагало, осигурено им от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Това съобщиха от пресслужбата на местнат администрация.

Помагалото, наречено  „Малка книжка за големи добротворци”, съдържа работни листи с информация и задачи по 11 теми. Започва с темите за себепознание, за чувствата и емоциите, преминава през темите за мечтите, приятелството, благодарността, доброто и добродетелите и стига до правилата за общуване, овладяване на гнева и разрешаването на конфликти. Представянето на същността на темите в помагалото става по интерактивен и забавен за децата начин. Както и това, че в часовете за работа с него не се поставят оценки.

Работата с помагалото „Малка книжка за големи добротворци” ще продължи до края на учебната година, а за неуспелите да го приключат и през следващата. Целта на Местната комисия е през всяка учебна година с тази книжка да бъдат осигурявани всички постъпващи в начален етап ученици

Ръководството на Комисията се обръща с благодарност и поздравления към екипите на училищата, които приеха предизвикателството да започнат работа с помагалото  „Малка книжка за големи добротворци”: ОУ „В.Левски”, ОУ „Н.Икономов”, ОУ „Н.Вапцаров”, ОУ „Отец Паисий”, ОУ „Ив. С. Тургенев”, СУ „Хр. Ботев” -Разград, ОУ „Д-р Петър Берон”- Осенец, ОУ ”Елин Пелин” – Стражец и ОУ „Отец Паисий”- Дянково.

/e-Razgrad/

Hits: 114

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.