Майски празници на културата в Исперих

Разнообразни събития ще радват исперихчани през целия месец май, съобщиха от общинската администрация.

За първи път на исперихска сцена ще се изявят деца от детските градини по селата на Празника на руската песен, който ще се проведе на 9 май.

На 13 май ръководството на Общината ще представи творбите и ще награди всички участници в конкурса, който организира, по повод 85-годишнината, откакто градът носи името Исперих. В четири възрастови категории са разделени участниците, които се съревновават в изработка на картичка, постер, рекламен афиш и създаване на мултимедийно представяне , посветени на града. Във всяка възрастова група има по едно първо място с награда от 150 лева, едно второ място с награда от 100 лева и едно трето място с награда от 50 лева, припомнят от местната управа.

На 14 и 15 май общинарите ще поканят учениците в прогимназиален и гимназиален етап на обучение на среща със седмото изкуство. В два поредни дни ще бъдат прожектирани филмите „Чудо“ и „11 А“, а на 22 май учениците в начален етап на обучение ще имат възможност да се потопят в магията на театралното изкуство. Специално за тях по покана на кмета Бейсим Руфад ще гостуват актьорите от Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен, с представлението „Историите на мистър Хепи“.

За първа година местната управа ще покани всички учители от община Исперих на Празничен вечерен прием по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, като израз на дълбока благодарност към тяхното дело. На 23 май, на традиционното за този мандат тържествено заседание на Общински съвет, ще бъдат отличени с Почетния знак на града изявени учители, директори и дейци на културата за особения им принос и заслуги в съхраняването на националния дух в общината и за техния непрестанен стремеж към култура, образование и книжовност. Музикален поздрав към цялата аудитория ще поднесат Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

На 24 май ще се проведе традиционната за града празнична манифестация, в която участие ще вземат всички образователни институции от общината. Учениците от ОУ „Христо Ботев“ ще поднесат специален поздрав към исперихчани. На празника ще бъдат отличени и наградени децата и учениците, класирали се на призови места в национални и международни състезания и конкурси, а също и абитуриентите, показали отлични резултати през целия четиригодишен период на обучение.

Общината предвижда да изпрати тържествено абитуриентите от випуск 2019 г. За първа година кметът на града ще поздрави всеки един от тях и ще им подари личен подарък за спомен.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.