Лъч надежда: Русия е готова да изпрати делегация в Минск за преговори с Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати делегация в Минск за преговори с Украйна, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

“В отговор на предложението на (президента на Украйна Володимир) Зеленски за неутрален статут на страната срещу гаранции за сигурността ѝ Владимир Путин е готов да изпрати в Минск руска делегация на ниво представители на министерството на отбраната, министерството на външните работи и администрацията на президента за преговори с украинска делегация”, заяви Песков пред журналисти.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски чрез видеообръщение предложи на Владимир Путин да седнат на масата за преговори. Облечен във военни дрехи, президентът на страната обвини европейските лидери в бездействие. “Искам да се обърна към президента на Руската федерация още веднъж. Навсякъде в Украйна се водят боеве. Нека седнем на масата за преговори, за да спрем загубата на човешки животи”, призова той.

Руският президент Владимир Путин е заявил пред китайския си колега Си Цзинпин, че Москва е готова да води преговори на високо равнище с Киев, предаде Ройтерс, като цитира изявление на китайското външно министерство.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.